PEUS DE PORC I MORRO

 

El plat “Peus de Porc i Morro a la Brasa” és una preparació culinària tradicional de la cuina catalana i espanyola. Consisteix en els peus i el morro de porc de la raça Duroc, que s’han cuinat prèviament amb verdures, i després s’han rostit a la graella o a la brasa per obtenir una textura i sabor fumat.

Per a la preparació d’aquest plat, es couen els peus i el morro de porc amb verdures com ceba, pastanaga, api, porro i tomàquet, durant diverses hores per ablanir la carn i crear un brou ric en sabor. Després, es rosteixen a la brasa per obtenir una crosta cruixent a l’exterior i una carn tendra i sucosa a l’interior.

Per acompanyar aquest plat, es solen servir patates al caliu, una picada d’all i julivert amb oli d’oliva arbequina, i un bon vi negre de la terra. És un
plat contundent i saborós que satisfà els amants de la carn i les preparacions tradicionals.

Necessites ajuda?