Esqueixat de Vedella

El tall que fem servir per fer pulled beef és l’agulla (chuck). Aquesta part de l’animal està situada en les primeres cinc vèrtebres dorsals, unint el llom amb el coll per sobre de l’esquena. És una peça amb alt contingut en col·lagen i greix infiltrat.
La raça que utilitzem és Angus, nascuda, criada i sacrificada al nostre país (producte de proximitat). Aquesta raça es caracteritza per la infiltració de greix que té dins de les fibres musculars i això fa que la carn sigui sucosa i saborosa.

Preparació

Per preparar l’esqueixat de vedella, injectem suc de poma natural, adobem les peces amb una barreja d’espècies (sal, pebres, clau, pebre vermell dolç). Deixem reposar durant 24 hores en càmeres de temperatura controlada.

Preescalfem el forn de llenya a 120 °C utilitzant llenya lliure de resines com el roure, l’azina o el pomer.

Introduïm l’agulla al forn per fer el procés de fumat durant tres hores i ruixant amb suc de poma cada 60 minuts per evitar que la peça es ressequi. En aquest temps la carn s’impregna dels aromes de la fusta i realça el seu sabor.

Transcorregut el temps de fumat, pugem la temperatura del forn a 130 °C i seguim humitejant la carn fins que la temperatura interna ascendeixi a 70 °C. En aquest moment rehidratem amb suc de poma, emboliquem l’agulla amb paper d’alumini i cuinem al forn a una temperatura estable de 130 °C.

Quan la carn arriba a una temperatura de 93 °C la retirem de la font de calor i deixem reposar en cambres estanques perquè recuperi sucs.

Quan l’interior de la peça tingui una temperatura de 70 °C comencem l’esmicolat, rectifiquem de sal i espècies, envasem al buit i ultracongelem. Aquest procés de cuinat pot durar entre 30-35 hores depenent de la mida de de la peça.

Dades tècniques

Producte

Per 100gr.

Energia 862 kj / 206 kcal

Greix 12,99g

Greix saturat 5268g.

Greix monoinsaturat 5939g.

Greix poliinsaturat 0,491g

Carbohidrats 0g.

Sucre 0 g.

Fibra 0g.

Pro

Dades

Ingredients: Llom de porc, sal, especies, oli d’oliva verge extra arbequina

Conservar en refrigeració entre 0 i 4ºC

Conservar en un lloc fresc i sec

Us preparat pel consumidor Preparat per al consum: Consumir a temperatura ambient, deixant fora de la nevera un 15 minuts aprox.

Informació Nutricional

Energia 649 kj /155 kcal

Proteïna 20,82g

Carbohidrats 0g

Fibra 0 g

Greix 7,37 g

Greix Saturat 2,59 g

Greix poliinsaturat 0,23 g

Greix monoinsaturat 3,46 g

Colesterol 62mg

Sodi 79mg

Potassi 33 mg

Legislació

Legislació:

R.D.1334/1999, de 31 de juliol pel qual s’aprova la norma general de
l’etiquetatge, presentació i publicitat dels productes alimentaris.
Reglament (CE) 2073/2005 de la Comissió del 15 de novembre de 2005 relatiu
als criteris Microbiològics aplicables als productes alimentaris.
Reglament (1169/2011) quadre d’al·lèrgens adjuntat segons el parlament
europeu i consell.

OMC:

E.U.1829/2003 y 1830/2003 reglament consolidat on es reflecteix el producte
no conté cap ingredient procedent d’Organismes modificats genèticament i s’han
pres les mides oportunes per evitar el contacte amb O.M.G

Al·lèrgens

Ingredients Si No Ingredients Si No
Cereals amb gluten i derivats (1) X Cacau X
Crustacis i derivats X Canyella X
Mol·luscs i derivats X Vainilla X
Ous i derivats X Coco X
Peixos i derivats X Sacarosa X
Cacauets i derivats X Fructosa X
Soja i productes derivats X Dextrosa X
Llet i derivats X Gelatina X
Fruits secs i derivats (2) X Feilallanina X
Api i derivats X Llevat / extracte de llevat X
Mostassa i derivats X colorants azoics  i derivats (4) X
Sèsam i derivats X Sorbats (E-200 a e-203) X
Vedella i derivats X Benzoats (E-210 a E-228) X
Porc i derivats X Antioxidants X
Pollastre i derivats X Anhidrid sulfurós i sulfit (E-220 a E-228) X
Arròs i derivats X BHA (E-320)/BHT (E-321) X
Blat de moro i derivats X Glutamanat (E-620 a E-625) X
Llegums i derivats X Parabens (E-214 a E-219) X
Girasol i derivats X Benzopirents X
Umbel·líferes i derivats (3) X Tramussos  i derivats X
(1) Blat, civada, sègol, triticale, espelta,kamut, i les seves varietats hibrides
(2) Ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, castanyes, festucs, nou de macadamia, nou d’Austràlia  i derivats
(3) Anís, anet, alcaravia, cerfull, comí, cilandre, mirra, julivert, api, fonoll, angèlica o pastinaca
(4) E-102, E-104, E-110, E-122, E-123, E-127, E-128, E131, E-132, E-133, E-151, E-154, E-155, E-180
Necessites ajuda?